Harris bistår Lone Tepper i søket etter ny eier

10. juni 2022

Lone Tepper er en veletablert importør og leverandør med en velfungerende organisasjon. Lone Tepper er nå på jakt etter nye eiere. Harris Advokatfirma bistår selskapet i søket etter ny eier.

Lone Tepper

Lone Tepper driver med import og handel av håndlagde og maskinproduserte tepper, skinn, dørmatter, teppeunderlag mm.

Selskapet driver egendesign og utvikling av produktene sammen med leverandørene og kundene.

Kundene er store norske møbel, interiør- og fargekjeder, samt en del øvrige forhandlere.

Produktene importeres fra leverandører med langvarige relasjoner til bedriften.

Lone Tepper er i dag en veletablert organisasjon med ansatte nøkkelpersoner. Selskapet har hatt gode stabile resultater over mange år. Lone Tepper er et kjent merkenavn i bransjen.

Nøkkelinfo

  • Omsetning 2021: MNOK 65
  • Lønnsprosent: 16 %
  • Varekostnad: 56 %
  • EBIT2021: 12 mill
  • EBIDA2021: 12 mill
  • Antall ansatte: 14

Årsaken til salget er et generasjonsskifte

Lone Tepper er en tradisjonsrik og veldrevet bedrift med gode resultater.

«Vi eiere nærmer oss pensjonsalder. Det blir tungt og vemodig å selge. Vi kunne selvsagt eiet videre som passive eiere, men vi føler bedriften og de ansatte fortjener nye og fremtidsrettede eiere som kan ta vare på de gode tradisjonene, utvikle bedriften videre og utnytte bedriftens vekstpotensial, sier eierne Finn Sverre Wold, Torkell Wold og Roy Kåre Lavik.

Lone Tepper har lange tradisjoner. Selskapet ble etablert i 1976 med egenproduksjon av håndtuftede tepper. Grunnlegger Alfred Wold startet opp i et nedlagt hønsehus hvor han konstruerte og bygget maskiner som gjorde det mulig å spesiallage flosstepper.

I desember 2018, etter 42 års egenproduksjon, ble denne nedlagt og fokuset utelukkende rettet mot import fra ulike land og salg til møbel-/interiør- og fargekjeder.

Hos Lone Tepper er hovedfokuset kvalitet og gode kundeopplevelser

«Siden avviklingen av egenproduksjonen har vi fokusert alle kreftene på å utvikle enda bedre og mer attraktive produkter. Vi har en rikholdig katalog og vi jobber kontinuerlig med produktutvikling. Hovedfokuset vårt har vært det norske markedet, men vi ser betydelig potensiale for vekst også i det nordiske markedet for øvrig», sier Roy Kåre Lavik, som er daglig leder og medeier i Lone Tepper.

Lavik kom inn på eiersiden i selskapet og overtok samtidig som daglig leder i 2005.

«En ny eier vil komme til en bedrift som gjør det veldig bra allerede, med drivende dyktige og engasjerte ansatte. Våre ansatte besitter kunnskapen og driven til å drive bedriften videre uten involvering fra dagens eiere. Vi har solide leverandører som vi har langvarige relasjoner til. Og vi mottar jevnlig henvendelser fra leverandører som gjerne vil produsere våre produkter. Produktene og organisasjonen er på plass og det skal lite til for å oppskalere til nye markeder», sier Lavik.

Kontakt

Ta kontakt for mer informasjon:
Christian Matterne Skoge, Advokat / partner
e-post: cs@harris.no
telefon: 936 52 761