Vi har styrket oss på MVA

9. desember 2022

Eirik Bjørhusdal startet hos oss i november. Han har bakgrunn fra Skatteetaten, KPMG og Deloitte. Eirik har lang erfaring med MVA, og at han brenner for moms – det har vi allerede merket. Han kommer med verdifull kompetanse innenfor mva, offentlige anskaffelser, konkurranserett og kommunalrett. Dette vil komme både oss i Harris og våre klienter til gode.

Eirik Bjørhusdal er på plass i Harris

Eirik har siden 2002 arbeidet med merverdiavgiftsretten som sitt «hovedfelt». Han har som advokat med spesialisert kunnskap knyttet til MVA, vært en fortrolig rådgiver både for offentlig sektor og for næringsdrivende, av alle størrelser og innen alle bransjer/sektorer. Eirik har også arbeidet mye med organisering av virksomhet – gjerne når det offentlige samarbeider med private aktører. Som forretningsadvokat med mange års erfaring, har Eirik også opparbeidet seg solid erfaring knyttet til typiske forretningsjuridiske disipliner og regler mer spesifikke for offentlig sektor.

Eirik Bjørhusdal

Etter noen dager i ny kontorstol var han ute med første artikkel knyttet til eiendom og MVA – Egenregiprosjekter og MVA. Og vi har hatt internkurs om MVA allerede. Med Eirik på plass er vi bedre rustet til å møte det komplekse regelverket og gi de aller beste råd til våre klienter.

«Som leder av Harris sin avdeling for transaksjoner og generell forretningsjus, ønsker jeg Eirik velkommen! På vegne av meg selv og hele avdelingen kan jeg si at Eirik vil komplementere den forretningsjuridiske kompetansen i Harris på en svært god måte. Selv om vi allerede har meget dyktige skatte- og transaksjonsadvokater, har vi manglet «brikken» som har 100% søkelys på MVA. Vi kan nå tilby advokater med fullt fokus både på direkte og indirekte skatt, og dermed gi våre oppdragsgivere enda mer verdifulle råd.» sier Jorunn K. Moltu Jacobsen.

Fag og formidling

Eirik er tilknyttet vår avdeling for forretningsjuss, men kommer nok også til å jobbe med bistand til kommuner, offentlige anskaffelser m.m. Han har en solid erfaring som foredragsholder blant annet flere år fra NHH Executive. Han vil, gjennom interne og eksterne foredrag øke kompetanse og forståelse av MVA regelverket.

«Det er veldig kjekt å nå ha Eirik ombord – det er en signering vi er veldig fornøyd med. Eirik er en meget dyktig, hyggelig og erfaren kar. Han kommer med verdifull kompetanse innenfor mva, offentlige anskaffelser, konkurranserett og kommunalrett. Dette vil komme både oss i Harris og våre klienter til gode.» sier managing partner Olav Pedersen.