Sider: 0 treff
Kompetanseoversikt
Artikler: 0 treff
Nyhetsarkiv
Ansatte: 0 treff
Medarbeidere

Arv og skifte

Arv og skifte krever juridisk kompetanse og kunnskap om mellommenneskelige relasjoner. Vi er opptatt av at advokatene skal bistå med å finne gode løsninger. Trenger du informasjon som hjelper deg å planlegge fordeling av arv? Er du selv arving? På disse sidene har vi samlet nyttig informasjon til deg om arv og skifte.

Kontaktpersoner

Fremtidsfullmakt

Nesten hver femte person får demens i løpet av livet (kilde: folkehelseinstituttet) Ønsker du fremtidsfullmakt eller verge? Har du tenkt på hva som skjer dersom du plutselig ikke lenger er i stand til å ivareta dine egne interesser? Formålet med en fremtidsfullmakt er å ha kontroll over egen fremtid. Hvordan kan du planlegge ivaretakelse av dine interesser?

Les mer her.


Forskudd på arv

Ønsker du frihet til å bestemme selv? Etter at arveavgiften forsvant er det lettere å gi forskudd på arv eller gaver til familie og andre som står en nær. Det kan likevel være noen hensyn å ta og punkter som bør tenkes gjennom på forhånd.

Les mer her.


Testament

Arveloven har regler som bestemmer hvem som skal arve deg når du dør. Men arvelovens automatiske ordning passer ikke for alle. Disse bestemmelsene har man mulighet til å fravike gjennom å opprette et testament.

Les mer her.


Forslag til ny lov om arv og dødsboskifte

I statsråd den 22. juni 2018 la regjeringen frem forslag til ny lov om arv og dødsboskifte som vil erstatte skifteloven av 1930 og arveloven av 1972.

Les mer her.


Uskiftet bo

Når en ektefelle dør, har den gjenlevende ektefellen i utgangspunktet rett til å sitte i uskiftet bo med hele felleseiet, men det er ikke alltid en fordel.

Les mer her.


Offentlig eller privat skifte

Hva er forskjellen på offentlig og privat skifte?

Les mer her.


Tvister mellom arvinger i dødsbo

I noen arveoppgjør oppstår det tvister mellom arvingene. Hvordan kan tvister mellom arvinger i et dødsbo.

Les mer her.


 

Våre mest leste saker om arv og skifte:

Fremtidsfullmakt – planlegg forskudd på arv

Forskudd på arv til familie og andre som står en nær