Aktuelt

Kan entreprenøren benytte tapte (prekluderte) krav til motregning?

Publisert 5. oktober 2023

Preklusjon
De tradisjonelle entreprisekontraktene (ns-kontraktene) inneholder diverse frister med preklusiv virkning. Fristene gjelder typisk for krav entreprenøren får mot byggherren i løpet av prosjektet – slik som tilleggskrav som følge av endringer. Dersom entreprenøren ikke avbryter fristene for å…

Les mer

Ingrid Kyvig er tilbake i Harris

Publisert 29. september 2023

Ingrid har ikke ligget på latsiden siden sist; hun har vært to år i Hordaland tingrett som dommerfullmektig og hatt to runder foreldrepermisjon. Ingrid er en fantastisk og prisvinnende plan og byggesaksadvokat. Klienter og kollegaer i Harris er veldig glad for å ha henne tilbake.

Les mer

Ekstremvær krever særlig aktsomhet i byggesaksprosessen

Publisert 10. august 2023

Ekstremværet «Hans» herjer nå i Sørøst-Norge. Store deler av landsdelen har rødt farevarsel, nødvarsel er sendt ut og flere områder er evakuert ettersom ekstremværet øker faren for flom og skred. Med klimaendringene forventes det at slikt ekstremvær vil øke i tiden fremover. Dette gjør at kommunen, tiltakshaver, ansvarlig søker og utbygger må tenke annerledes og være på vakt når de vurderer tiltakets sikkerhet mot naturfarer – ikke bare mot dagens risiko, men også mot hvordan det blir i fremtiden.

Les mer