Historikk

I 100 år nå har vi fremmet rett og bekjempet urett for folk og for virksomheter fra Bergen og Vestlandet. Det skal vi fortsette med, både her og i resten av landet.

Firmaet ble stiftet av Sam. Harris i 1924. Sønnen Stig B. Harris trådte inn i firmaet i 1959, og frem til 1979 var firmaet et familiefirma.

I 1982 ble Ståle Eeg Nielsen partner og firmaet fikk i de to påfølgende år følge av Frode S. Halvorsen og Knut R. Nergaard.
Frem til 1990-tallet fokuserte firmaet på sin opparbeidede spesialkompetanse knyttet til fast eiendom, med oppdrag over hele Vestlandet.

Fra 1988 økte antallet advokater. I 1993 tiltrådte Stig J. Harris som tredje generasjon Harris i firmaet. I løpet av samme tiår ble også avdelingskontorene i Førde, Sogndal og Norheimsund åpnet. Det ble sterk vekst i firmaets forretningsjuridiske orientering, både i tradisjonell næringsvirksomhet og oljerelatert virksomhet. Firmaet ble medlem av et internasjonalt kontaktnett alt i 1995, Globaladvocaten (tidligere Euroadvocaten), og hadde internasjonale oppdrag for norske og utenlandske foretak.

I 1990 flyttet firmaet fra sitt opprinnelige kontor i Strandgaten 1 til sine nåværende lokaler i Dreggsallmenningen 10/12.
I dag er Harris Advokatfirma det største advokatfirmaene i landet med hovedkontor utenfor Oslo. I januar 2024 flyttet Harris Advokatfirma til Vestlandshuset i Vestre Strømkaien 13.