Ingrid Kyvig er tilbake i Harris

29. september 2023

Ingrid har ikke ligget på latsiden siden sist; hun har vært to år i Hordaland tingrett som dommerfullmektig og hatt to runder foreldrepermisjon. Ingrid er en fantastisk og prisvinnende plan og byggesaksadvokat. Klienter og kollegaer i Harris er veldig glad for å ha henne tilbake.

Tilbake til teamarbeid

Ingrid synes det er deilig å være tilbake i advokatjobben. Hun har savnet klientene sine, og å kunne jobbe med det hun mener er det gøyeste rettsfeltet (plan- og bygg) hver dag.
«I Harris kan jeg enkelt «koble på» kollegaer fra andre fagfelt, og jobbe i team hvor det er naturlig. Det er fint å komme tilbake til. Og jeg har savnet det fantastiske sosiale miljøet i Harris», sier Ingrid.

På spørsmål om hva hun har savnet mest med advokatrollen, svarer Ingrid: «Jeg er veldig glad i oppstartsfasen i nye saker – blant annet det å kunne peile ut strategier, og forsøke å «mekke» sakene til i minnelighet. I domstolen savnet jeg friheten til å gi råd uten (like mange) begrensninger, og å kunne være så direkte med partene som jeg kan tillate meg som advokat».

 

Ingrid Kyvig vant pris for de unge og lovende i 2019

Ingrid Kyvig vant Cityglød-prisen under Citykonferansen i 2019.
Prisen gis til en person under 35 år som har utmerket seg på en positiv måte og representerer fremtiden i eiendomsbransjen. Prisen ble delt ut i samarbeid med Ung i Næringseiendom og Norsk Eiendom.
Juryens begrunnelse lød som følger: Til tross for sin unge alder, er hun kanskje byens beste plan og byggesaksadvokat. Hun er trolig den advokaten som går mest i KMBY og høyt respektert hos politikerne. Hun har håndtert en rekke store saker og også vært involvert i en rekke større og mindre eiendomsutviklingsprosjekt. Hun har betydelig bransjekunnskap langt utover jussen. Hun er kommet med i advokatforeningens lovutvalg for plan og bygningsrett, er med i næringsrådets mentorprogram for unge kvinnelige rådgivere.

Har med seg nyttige erfaringer

Ingrid har hatt to svært lærerike år som dommerfullmektig i Hordaland tingrett, og vært i foreldrepermisjon med to gutter.
På spørsmål om hva de viktigste erfaringene hun har fått med seg, svarer hun: «Den bredden man møter i tingretten, både når det gjelder fagfelt og klientell, får man nok ikke oppleve noe annet sted som jurist enn i domstolen. Det var lærerikt å høre mennesker fortelle om sine livssituasjoner og opplevelser, som gikk over hele spekteret, samt å møte advokater og sakkyndige med ulik kunnskap og stiler».
Ingrid legger til at hun nok vil savne det å være så hyppig i retten, blant annet «action»-følelsen som kan komme under bevis- og ikke minst vitneførselen. Ingrid håper at hun kan grave frem «dommer-magefølelsen» når det blir nødvendig, og at hun har med  seg en bedre forståelse for prosessreglene.

En oppgave har vært ekstra viktig. «Rent personlig var mammapermen den viktigste «jobben». Hvor lite søvn som (i mindre perioder) skal til for å være oppegående, tålmodighet og hvor mye du får tilbake for et smil og litt latter, er det jo greit å ta med seg i advokatrollen også «, sier Ingrid.

Rett på sak

Etter en kort oppdatering på nyheter i Harris og en liten hilserunde på huset var det «rett på sak» for Ingrid. «Nå er det bare å «gønne på». Vi er i forberedelsesfasen for to store ankeforhandlinger som skal opp i lagmannsretten, og gleder oss til å flytte inn i splitter nye lokaler i januar. For en som jobber med (les: sikler etter) andres nybygg store deler av dagen, blir nok dette ekstra stas», sier Ingrid, som referer til at Harris ved årsskiftet flytter inn i Vestlandshuset.

 

Du kan lese mer om Ingrid Kyvig her.