Ingrid Kyvig vant pris for de unge og lovende

24. mai 2019

Vi gratulerer vår egen Ingrid Kyvig som vant Cityglød-prisen under Citykonferansen på Hotell Norge. Det er første gangen prisen deles ut i Bergen.
Prisen gis til en person under 35 år som har utmerket seg på en positiv måte og representerer fremtiden i eiendomsbransjen. Prisen deles ut i samarbeid med Ung i Næringseiendom og Norsk Eiendom.

 

Ingrid er overrasket over å være nominert og synes det er veldig hyggelig. Hun synes det er positivt at miljøet gjennom denne prisen vil gi en «boost» til de som satser på eiendomsutvikling. Det er en god mulighet for å bli kjent med nye aktører i bransjen. Ingrid synes også det er flott at juryen satte fokus på viktigheten av et godt samarbeid mellom private og kommunen, ved å nominere Kathrine Ve som er seksjonsleder i Bergen kommune.

 

Juryens begrunnelse

Til tross for sin unge alder, er hun kanskje byens beste plan og byggesaksadvokat. Hun er trolig den advokaten som går mest i KMBY og høyt respektert hos politikerne. Hun har håndtert en rekke store saker og også vært involvert i en rekke større og mindre eiendomsutviklingsprosjekt. Hun har betydelig bransjekunnskap langt utover jussen. Hun er kommet med i advokatforeningens lovutvalg for plan og bygningsrett, er med i næringsrådets mentorprogram for unge kvinnelige rådgivere.

 

Satset på eiendom

Ingrid bestemte seg tidlig for å peile seg inn på eiendomsfaget. Hun startet som student i Harris og jobbet da med festeforhold og eiendom, noe som gav mersmak. Hun peilet seg inn på eiendomsfag på jussen i Bergen, og første året fakultetet åpnet for at jusstudentene kunne ta plan og bygningsrett ble dette hennes valgfag.

Det er enkelt å bli engasjert når man koser seg på jobb, får spennende utfordringer, og har kunnskapsrike og kjekke kollegaer, sier Ingrid.

«I Harris har vi et positivt miljø hvor kollegaer alltid tar seg tid til å drøfte større eller mindre problemstillinger, selv i en travel hverdag. Jeg jobber i et fantastisk team med en god kombinasjon av kollegaer med lang erfaring innen eiendom og nytenkende unge advokater. Vi utfyller hverandre på en veldig god måte.»

I hverdagen jobber Ingrid også med avtaler, tingsrett og annet naturlig nærliggende. «Det er fantastisk å ha et bredt fagmiljø å lene seg til.»

Ingrid er trolig den advokat som går mest i KMBY (komite for miljø og byutvikling), og har svært mange gode resultat. Harris har fått flere henvisninger av saker/klienter fra  kommunen.

Ingrid synes det er spesielt spennende å komme inn i prosjekter i en tidlig fase, og få jobbe med aktører i ulike fagfelt. «Jeg lærer stadig noe nytt om bransjen». Hun takker klienter som har tillit og kommer med spennende prosjekter som hun er heldig å få være en del av.

 

 

Olav Pedersen, partner i Harris advokatfirma og leder for Eiendomsavdelingen sier følgende om Ingrid.

Ingrid er ung (28 år), kvinne og svært dyktig på et felt som tradisjonelt har vært dominert av menn som er langt eldre.

Hun er veldig populær blant klienter og nyter stor tillit. Utover hennes faglige kvalifikasjoner og bransjekunnskapen er det nok kanskje spesielt det at hun står så på for de ulike sakene, som klientene liker. Hun er effektiv og veldig lett å samarbeide med.

Hun har håndtert mange krevende saker og vært involvert i en rekke større og mindre eiendomsutviklingsprosjekt. Hun har betydelig bransjekunnskap langt utover jussen.

Internt i firmaet er hun et forbilde for andre på mange vis, og spesielt de unge jentene. Harris har hatt mange svært dyktige advokater oppigjennom, men Ingrid er klart av de som har kommet lengst i ung alder.

Det er stort fokus på kvinnelige advokater og at de ikke kommer seg opp og frem. Ingrid er et stort forbilde i så henseende. Hun viser at det er mulig.

 

Suksessfaktorer

Til spørsmålet om hvilke tanker Ingrid gjør seg som ung kvinne i et mannsdominert fagfelt, svarer hun kjapt at det ikke er noe hun føler på i hverdagen.

Hun har selv hatt både mannlige og kvinnelige forbilder, det har vært viktig for henne. Det er veldig positivt at det kommer flere yngre kvinner som ønsker å jobbe med eiendom, og det er viktig at vi hjelper hverandre å lykkes. At juryen valgte ut kvinnelige kandidater til 2 av 3 finaleplasser, gir et godt signal.

Avslutningsvis vil vi gjerne vite hva du tenker blir viktig for den fremtidige eiendomsutviklingen på Vestlandet? Det er mange flotte områder og god kompetanse på Vestlandet, så dette må bare bli bra!

 

 


Om Ingrid

Ingrid er plukket ut til Næringsrådets mentorprogram for unge kvinner.

Hun sitter i Advokatforeningens lovutvalg for Plan og bygningsrett. Hun er trolig en av de  yngste som noensinne er blitt medlem av et slikt utvalg.

Hun er foreleser på BI, veileder og sensor ved UiB.

Du kan lese mer om Ingrid Kyvig her.