Karriere i Harris Advokatfirma AS

22. januar 2021

Mikal Grønhaug Isaksen startet med traineeopphold, har så hatt skriveplass hos oss og nå har vi gleden av å ønske han velkommen som kollega i september.

Mikal startet som trainee i Harris i 2019 

Han ble raskt involvert i en sak som skulle opp i Høyesterett og fulgte saken i den innledende fasen da han var trainee. 

– Mikal gjorde en viktig og verdifull jobb da han var trainee hos oss. Han bistod med blant annet rettskildesøk i nordisk rett og viste seg å være en god ressurs å ha på laget, sier Gerd Aaland Fagerli som er advokat og partner i Harris. 

Mikal ble invitert til å delta da saken skulle opp for Høyesterett etter at hans traineeopphold var ferdig. 

Hvordan var det å ha traineeopphold og så skriveplass i samme firma året etter? 

Når man skriver masteroppgave kreves det nok i utgangspunktet en egeninnsats for å bli kjent med miljøet i firmaet, siden masterskrivingen er veldig selvstendig. For det er jo ikke sånn at man forplikter seg til å utføre oppgaver for advokatfirmaet slik som en trainee samtidig som man skriver, slik jeg tror mange har inntrykk av, sier Mikal. Det var derfor en stor fordel for meg å ha traineeopphold i Harris i fjor. Jeg ble kjent med veldig mange mennesker under oppholdet, og da jeg kom tilbake for å skrive masteroppgave kunne jeg starte med senkede skuldre fra dag én. 

Harris legger til rette, slik at du har det du trenger for å jobbe godt med oppgaven din. Ellers har du mye frihet, slik at du kan legge opp dagene sånn som du selv ønsker. 
Du får stipend, slik at du kan fokuserer på å jobbe med oppgaven din. Og du har veileder hos oss som kan hjelpe deg hvis du ønsker det. 

Og hvordan la du opp dagene da du hadde skriveplass hos oss? 

– Jeg hadde varierende dager utover høsten. Før alt stengte ned pga. korona kom jeg stort sett inn tidlig på morgenen. Jeg brukte både biblioteket og databasene på huset hos Harris og biblioteket på jussen til å lese meg opp. 

Det var deilig å ha et eget kontor der jeg kunne ha alle mine dokumenter liggende utover og ta fatt på arbeidet straks jeg var på plass om morgenen. 

Jeg spiste lunsj i kantinen midt på dagen, da det ennå var mulig og det var et deilig avbrekk i arbeidet med oppgaven. Videre ble det både turer og treningsøkter med de ansatte etter arbeidsdagen. 

Det er jo en fulltidsjobb med selvstendig arbeid å skrive master, men det er positivt å sitte i et miljø å jobbe, sier Mikal. 

Hva skrev du masteroppgave om? 

– Jeg skrev om selgerens kontrollansvar for mangler ved private bruktsalg etter kjøpsloven § 27 (1) og (2), jf. § 40 (1). Fra kontraktsrett II-kurset på 3. studieår vil sikkert de fleste huske kontrollansvaret som et veldig strengt ansvarsgrunnlag. Vinklingen min var kort fortalt å undersøke om det er grunnlag for en lempeligere forståelse av kontrollansvaret i salg mellom privatpersoner, der tingen som selges er en brukt gjenstand.  

Hvordan fikk du bistand fra Harrisene med oppgaven? din? 

Jeg hadde en helt super veileder med masse erfaring, han utfordret meg på problemstillingen og hjalp meg å avgrense oppgaven. Samtidig hadde han nyttig innsikt som gjorde at han kunne se oppgaven opp mot konsekvenser i praksis, det var gull verdt for meg. 

Ble du kjent med menneskene og firmaet i den tiden du var her? 

Ja, så absolutt! Før alt stengte ned var lunsjen et høydepunkt i dagen. Det var spennende å bli kjent med folkene og ikke minst flere nye fagområder som jeg ikke kjente så godt fra før. Det er inspirerende å høre om faget fra folk som jobber med det til daglig. Jeg fikk øynene opp for nye fagområdet som jeg ikke kjente så mye til. 

Jeg føler også at mine kommende kollegaer ble godt kjent med meg da jeg var der. De var interessert i meg som person, i tillegg til hva jeg kunne bidra med faglig. Min interesse for trening og friluftsliv var det for eksempel mange som delte. I Harris er det rikelig med plass til å være seg selv og jeg følte ikke at jeg måtte gå rundt å imponere folk, sier Mikal

Hvilke råd har du til de som skal ha trainee- og/eller skriveplass til våren? 

Vær nysgjerrig og prøv å bli kjent med folk, da blir oppholdet enda morsommere. Vær ærlig og ikke tenk at du må være noe annet enn det du er. Det er vel så viktig at du finner ut om dette er et firma med en kultur og et arbeidsmiljø som passer for deg, som visa versa.  

Hva skal du nå? 

Nå skal jeg på hytteturer og gå på ski i en uke. Så skal jeg på en spennende utveksling til Lisboa i et halvt år. Solbrun og full av energi er jeg tilbake som ansatt i Harris Advokatfirma i september. 

Vi gleder oss til du kommer tilbake Mikal.
God tur og nyt alt det flotte Portugal har å by på!