Hvorfor ikke selge boligen din selv?

8. mars 2017

Mange tenker at det må engasjeres en eiendomsmegler dersom boligen skal selges. Realiteten er imidlertid at man enkelt kan selge boligen selv og dermed spare store kostnader.

Det blir mer og mer vanlig å selge boligen selv via kanaler som www.finn.no. Flere nettsider tilbyr nå veiledning for hvordan en skal ga frem og på www.infoland.no tilbys det «eiendomsmeglerpakker» med dokumenter og tegninger som kan fremlegges for kjøper i forkant av salget. En takstmann kan bistå med å taksere boligen og eventuelt utarbeide en tilstandsrapport som bidrar til at kjøper og selger unngår ubehagelige overraskelser på et senere tidspunkt.

Etter at man har funnet en kjøper til boligen bør partene bistås av en tredjeperson før gjennomføring av det økonomiske oppgjøret. Dette for å unngå at kjøper får overta boligen før selger har kontroll på kjøpesummen. Kjøpers bank vil som regel også kreve at det økonomiske oppgjøret mellom partene skjer med bistand av en tredjepart som vilkår for utbetaling av boliglånet.

Advokatfirmaet Harris kan bistå med trygg gjennomføring av handelen. Vi bistår med utarbeidelse av kjøpekontrakt og øvrige nødvendige dokumenter, samt gjennomfører det økonomiske oppgjøret mellom partene, herunder tinglyser dokumenter og innfrir heftelser. Vi kan også formidle eierskifteforsikring dersom selger ønsker å tegne dette i forbindelse med handelen.

Vi tilbyr fastpris kr 18 000,- inkl. mva. for oppdraget. Les mer om dette her.