Ingrid (36) ble partner i Harris i rekordfart

21. desember 2021

To år etter at Ingrid Sævold Moe kom til Harris blir hun partner i advokatfirmaet. Dit er hun kommet takket være en genuin interesse for juss og eiendom.

36-åringen kom til Harris høsten 2019, uten advokatbevilling. Kun to år og noen måneder senere, 1. januar 2022, blir bergenseren fullverdig partner i det største advokatfirmaet utenfor Oslo.

«Jeg er ydmyk og takknemlig for muligheten som på kort tid har åpnet seg i Harris. At de ser personer de ønsker å satse på og gir dem en sjanse, viser at det i Harris finnes muligheter» sier Ingrid Sævold Moe.

Hun understreker det åpenbare: Det ligger mange timer og hardt arbeid i bunn, og hun kom heller ikke rett fra skolebenken og inn i Harris. En reise fra advokatfullmektig til partner på to år viser likevel at advokatfirmaet gir unge jurister og advokater med ambisjoner muligheten.

Selv om Harris er det klart største advokatfirmaet på Vestlandet, har de ifølge Sævold Moe en flat struktur der det er kultur for å jobbe sammen og unne hverandre godt.

 

God atmosfære og kultur

Det snart 100 år gamle firmaet har advokater i Bergen, Førde, Stryn, Norheimsund og på Os. Tredje generasjon Harris, Stig J. Harris, er styreleder i Harris og en svært aktiv partner.  Historien og bakgrunnen gjør noe med atmosfæren og tankegangen, både innad og utad, synes en av firmaets ferskeste partnere.

«Menneskene her er faglig dyktige, ambisiøse og jordnære. Man merker at det sitter en god atmosfære og kultur i veggene, samtidig har firmaet klart å utvikle seg til et moderne advokatfirma» forteller Sævold Moe.

Det gjenspeiler seg også i hvordan det er å balansere familieliv og karriere i Harris. Som Ingrid Sævold Moe, som selv har mann og to barn, sier det: Det viktige er ikke når man jobber, men at man får gjort den jobben man tar på seg.

 

Styrt av interesse, ikke taktikk

36-åringen er nå en del av de cirka 18 prosentene av partnere i norske advokatfirmaer som er kvinner. Veien hennes dit skiller seg fra den tradisjonelle veien til partnerskap.

Forskjellen begynte allerede rett etter jusstudiene i Bergen. Mens mange av hennes medstudenter søkte jobb i advokatfirmaer, begynte hun hos plan- og bygningsetaten i Bergen kommune. Det som dro henne den veien, var den genuine interessen for eiendom.

«Karrieren min har vært styrt av hva jeg har syntes har vært gøy. Det har ikke vært taktisk» forteller Sævold Moe

Hun jobbet i Bergen kommune i to og et halvt år. Deretter gikk hun videre til Sweco, hvor hun i seks og et halvt år var rådgiver for kunder som skulle utvikle eiendomsprosjekter.

«Jeg kom inn i advokatfirmaet med praktisk, strategisk og teknisk forståelse, og en erfaring fra flere sider av bordet. Dette gir en god innsikt og forståelsene for prosessene rundt eiendomsutvikling, herunder planprosesser, byggesaksprosesser og gjennomføring. Skal du ha et konkurransefortrinn i advokatbransjen i dag, er det en fordel å være spesialist innenfor sitt fagfelt» sier Sævold Moe.

At hun har fulgt interessen, og dermed gått en uvanlig rute inn i partnerskapet, ser hun på som en styrke.

«Dette viser at man nødvendigvis ikke trenger å starte i et advokatfirma rett etter studiene. Det kan også være en fordel å komme inn litt senere, med spisskompetanse, trygghet og litt pondus» legger hun til.

 

En av de fremste innenfor plan- og bygningsrett

Ingrid Sævold Moe jobber fremdeles med det hun synes er aller morsomst, eiendomsrett, og å hjelpe kunder med eiendomsutvikling og plan- og bygningsrett.

«Jeg liker å være med å skape en verdi for klientene mine, og hjelpe dem med å få gjennom prosjektene sine. Det er det som motiverer meg mest» forteller hun.

Partnerne i Harris er strålende fornøyd med å ha fått 36-åringen med på laget.

«Utvikling av eiendom har aldri vært mer komplisert, tidkrevende og risikofylt enn det er nå. Gode rådgivere på veien er nøkkelen til å få det til. Å få med Ingrid som partner styrker oss betydelig, sier Managing Partner i Harris» Olav Pedersen.

Han forteller at den nye partneren har tatt store steg på kort tid.

«Hun har utviklet seg til å bli en av de aller fremste advokatene innenfor plan- og bygningsrett og eiendomsutvikling. I tillegg er hun sterk kommersielt og en flott lagspiller» sier Pedersen.

Fakta: Ingrid Sævold Moe (36)

  • – : Partner, Harris
  • – 2022: Senioradvokat, Harris
  • – 2021: Advokat, Harris
  • – 2021: Advokatfullmektig, Harris Advokatfirma AS
  • – 2019: Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Pind AS
  • – 2018: Jurist/seniorrådgiver, Sweco
  • – 2016: Jurist/rådgiver, Sweco Norge AS
  • – 2011: Jurist/rådgiver, Etat for byggesak og private planer, Bergen kommune
  • – 2009: Fagkonsulent/jurist, Boligetaten, Bergen kommune
  • 2006 – 2009: Saksbehandler, Leieboerforeningen i Bergen